Symposium Veilig Europa

Veilig Europa.png29 mei 19:30

Onze veiligheid is niet vanzelfsprekend. De internationale verhoudingen staan op scherp. Hoe houden we Europa veilig? En welke verantwoordelijkheid heeft Europa op het wereldtoneel? Wat moet er geregeld worden? En wat moet Europa vooral ook níet doen?

Tijdens het partijcongres organiseerde het Wetenschappelijk Instituut een gesprek met generaal b.d. Mart de Kruijf, Don Ceder en Anne Strijker. Op 29 mei gaan we hier in Amersfoort verder in gesprek over het thema Veilig Europa.

Pieter-Jaap Aalbersberg (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) en prof. dr. Beatrice de Graaf (hoogleraar internationale en politieke geschiedenis, Universiteit Utrecht) zullen op deze vragen reflecteren en in gesprek gaan met twee kandidaten voor het Europees Parlement: Anne Strijker (nr. 2) en Wouter-Jan de Graaf (nr 5). Uiteraard is er ook gelegenheid voor vragen vanuit het publiek.     

We organiseren dit symposium samen met het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie.

Wanneer: 29 mei 2024, van 20:00 (inloop 19:30) tot 21:30 uur in Theater De Lieve Vrouw, Lieve Vrouwestraat 13, Amersfoort.

De toegang is gratis. Let op: je moet je wel vooraf aanmelden via onderstaande link.

Meer informatie en aanmelden

« Terug